Friday, January 14, 2011

LKS PUN RETI HORMAT PENJELASAN PAS,,TAPI BLOGGER PENCACAI,,HAMPEH

WarkahDaily – Lim Kit Siang pun reti dan faham apa yang dijelaskan oleh pemimpin PAS dan dalam masa yang sama begitu yakin dengan komitmen PAS terhadap Pakatan Rakyat. Tetapi ada juga pencacai yang sengaja memekakkan telinga, keras kepala tidak mahu menerima penjelasan pemimpin PAS sambil mengeji dan menuduh pemimpin PAS mahu bersekongkol dengan Umno.

Lim Kit Siang pun tahu hormat pemimpin PAS tetapi blogger yang mengaku ahli PAS tidak pulak reti menghormati pemimpin sendiri. Melemparkan tuduhan macam-macam konon depalah yang perjuangkan PAS yang tulen dan mahu menjaga PAS daripada ancaman Umno. Padahal, andalah yang cuba merosakkan PAS dan cuba memberi ‘peluru’ kepada Umno untuk memburukkan PAS.

Harakahdaily - DAP dan PKR melahirkan rasa puas hati mereka dengan penjelasan yang diberikan oleh Presiden PAS ekoran pertemuan dua pemimpin tertinggi PAS dengan Yang di-Pertuan Agong dan pemimpin tertinggi Umno.

"Saya penuh yakin, PAS terus komited bersama Pakatan Rakyat walaupun telah bertemu dengan para pemimpin Umno itu," kata Lim Kit Siang dalam sidang media yang diadakan selepas mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat semalam.

Mesyuarat itu diadakan di Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut.

Sebelum mesyuarat itu, Lim Kit Siang bersama Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng mengadakan pertemuan tertutup dengan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dan Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali.

Sebelum ini, Abdul Hadi juga telah memberikan penjelasan mengenai pertemuan itu kepada pimpinan PKR termasuk Datuk Seri Anwar.

Abdul Hadi juga telah memberikan penjelasan kepada mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Rakyat hari ini mengenai pertemuan itu.

Bagi Anwar, Umno terlalu terdesak sehingga membuat perancangan untuk bertemu pemimpin PAS sedemikian rupa.

Sebelum ini, Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz dalam kenyataannya berkata, pertemuan yang diadakan di Istana Terengganu di Kuala Lumpur itu diadakan atas jemputan Yang Dipertuan Agung.

Ia dibuat menggunakan bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Badawi sebagai 'posmen' semasa kunjungannya ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian, Kelantan.

Ekoran pertemuan itu timbul pelbagai spekulasi di dalam blog sehinggalah dijelaskan oleh Nik Aziz sebelum ini dan penjelasan Abdul Hadi dalam mesyuarat Pakatan semalam

No comments:

Post a Comment